Varsinais-Suomen vihreät asettivat ensimmäiset yhdeksän eduskuntavaaliehdokastaan 14.4.2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin 13.10. pidetyssä kokouksessa.

Ehdokkaiksi nimettiin Mari Kousa-Kuusisto, Tuomo Liljenbäck, Riina Lumme, Saija Porramo, Niina Ratilainen, Ville Savonlahti, Helena Särkijärvi, Sofia Virta ja Konsta Weber.

– Vihreitä tarvitaan nyt eduskunnassa enemmän kuin koskaan, jotta Suomi löytää riittävän kunnianhimon ja ennakkoluulottomuuden ilmastonmuutoksen torjunnassa, sanoo Varsinais-Suomen vihreiden puheenjohtaja ja tuore eduskuntavaaliehdokas Ville Savonlahti.

Vihreät asettavat Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleihin täyden 17 ehdokkaan listan. Seuraavat ehdokkaat nimetään marras-joulukuussa. Vihreiden tavoitteina eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa on 17 prosentin kannatusosuus ja kolme kansanedustajaa.

– Kansainvälisen solidaarisuuden vahvistaminen, koulutuksen kunnianpalautus ja köyhyyden torjuminen ovat välttämättömiä, jos haluamme selvitä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Arkadianmäeltä käsin voimme tukea myös Varsinais-Suomelle tärkeitä hankkeita, kuten Itämeren suojelua ja tunnin junaa, Savonlahti jatkaa.

Ehdokasasettelu perustuu vihreiden jäsenistön keskuudessa lokakuussa tehtyyn neuvoa-antavaan jäsenkyselyyn, jossa ehdokkaaksi oli ehdolla kaikkiaan 20 ehdokasehdokasta. Kyselyyn tuli kaikkiaan 301 vastausta ja vastausprosentti oli 38,8.

– Jäsenistömme on valinnut viisaasti: ensimmäinen ehdokaserämme on monipuolinen, alueellisesti kattava, ja sopiva sekoitus kokemusta ja uusia kasvoja. Yhdeksän valittua edustavat viittä eri kuntaa, neljä heistä on ollut ehdolla aiemmin ja joukosta löytyy mm. yrittäjä, biologi, terapeutti ja koulutuspoliittinen asiantuntija, Savonlahti listaa.

– Suomessa on tehty lyhytnäköistä politiikkaa ja leikattu siitä, mikä on todella tärkeää. Kevään eduskuntavaaleissa päätetään paljosta. Me haluamme luottaa ihmisiin, rakentaa tulevaisuutta ja jatkaa hyvinvointivaltion menestystarinaa. Tänä keväänä Varsinais-Suomesta nousee eduskuntaan uusia vihreitä nimiä tekemään tätä työtä, toteaa eduskuntavaaliehdokas Niina Ratilainen, joka sai suurimman kannatuksen vihreiden jäsenkyselyssä.

Tutustu uusiin ehdokkaisiimme tästä.