Vihreät on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaaksen Vuoden naiseksi 2018 nimetyn akatemiaprofessori Johanna Niemen.

Johanna Niemi, 60, toimii Turun yliopistossa prosessioikeuden professorina. Tällä hetkellä hän työskentelee Minna Canth -akatemiaprofessorina. Hänen erikoisalojaan ovat oikeudenkäynti ja oikeuden ja sukupuolen kysymykset.

– Toivon voivani ehdokkaana edistää ilmastonmuutosta hillitseviä toimia. Ja sitä, että ne toteutetaan demokraattisesti ja demokraattista päätöksentekoa heikentämättä. Ja vielä niin, että ilmastonmuutoksen haitat jaetaan oikeudenmukaisesti, Niemi kertoo.

Johanna Niemi palkittiin huhtikuussa 2018 Vuoden nainen -tunnustuksella, jonka myönsi Suomen liike- ja virkanaisten liitto.

Niemi on ollut vihreässä toiminnassa mukana 1970-luvulta asti. Kauniaisten kunnallispolitiikkaan hän on osallistunut vihreissä 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Turussa hän on asunut vuodesta 2014 alkaen.

Varsinais-Suomen vihreillä on nyt kaikkiaan 12 eduskuntavaaliehdokasta. Vihreät asettavat Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleihin täyden 17 ehdokkaan listan. Lisää ehdokkaita nimetään edelleen marras-joulukuussa. Vihreiden tavoitteina eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa on 17 prosentin kannatusosuus ja kolme kansanedustajaa.

Lisätietoja:
Johanna Niemi, p. ‭040 589 8820‬, johanna.niemi@vihreat.fi