Vihreät on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaaksen Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan, kehitysjohtaja Elina Rantasen.

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen, 39, on koulutukseltaan filosofian tohtori ja valtiotieteiden maisteri, ja hän työskentelee kehitysjohtajana harvinaisten ja perinnöllisten sairauksien Norio-keskuksessa.

– Olen 10- ja 6-vuotiaiden lasten äiti. Mietin joka päivä, minkälaisessa maailmassa lapset ja nuoret kasvavat ja minkälaisen maailman heille jätämme. Tarvitsemme nopeita ratkaisuja ilmastonmuutoksen ja eriarvoisuuden torjumiseksi. Emme saa jättää ratkaisuja tulevien sukupolvien tehtäväksi, Rantanen sanoo.

Elina Rantanen on kokenut kuntapoliitikko. Hän on toiminut Turussa 14 vuotta kaupunginvaltuutettuna ja erilaisissa muissa luottamustehtävissä. Hän on myös ollut varakansanedustaja kolme vaalikautta.

Varsinais-Suomen vihreillä on nyt kaikkiaan 13 eduskuntavaaliehdokasta. Vihreät asettavat Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleihin täyden 17 ehdokkaan listan. Lisää ehdokkaita nimetään edelleen marras-joulukuussa. Vihreiden tavoitteina eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomessa on 17 prosentin kannatusosuus ja kolme kansanedustajaa.

Lisätietoja:
Elina Rantanen, p. ‭050 342 3279‬, elina.rantanen@vihreat.fi