Jenni Lehtinen on 44-vuotias kahden lapsen äiti, yrittäjä ja kuntavaaliehdokas Vehmaalta. Ympäristöystävällisyys ja lasten ja nuorten hyvinvointi ovat hänelle tärkeitä arvoja. Voit äänestää Jenniä Vehmaalla numerolla 2.

Vehmaalla on upeaa luontoa, jota tulisi suojella ja arvostaa. Mikä voisi olla ihanampi kasvuympäristö lapsillemme, kuin tämä kaunis maalaiskunta! Täällä on metsiä, ihania uimapaikkoja ja paljon erilaisia eläimiä. Muutettuamme kaupungista Vehmaalle, on 3-vuotiaalle lapselleni ollut elämys nähdä pihamaalla vierailevia jäniksiä ja talon vieressä pellolla päivittäin ruokailevia metsäkauriita.

Varhaiskasvatuksessa täällä tulisi korostaa lasten ympäristökasvatusta. Metsäretket mahdollisuuksien mukaan ja ympäristön tutkiminen ovat lapsille tärkeitä. Kierrätyksen opettelun mukaan ottaminen varhaiskasvatukseen on myös tulevaisuuden kannalta ensiarvoista. Mitä kaikkea materiaalia voi käyttää uudestaan esimerkiksi askarteluun ja miten jätteitä lajitellaan? Luonnon, kuten niittykukkien tai pienten kasvimaiden tuominen päiväkotiin on lapsia kiinnostavaa ja motivoivaa. 

Lapsiperheiden hyvinvointiin ja nuorten tukemiseen tulee panostaa entistä enemmän. Vehmaalla pitäisi olla palveluseteli käytössä, jolloin perheillä olisi paremmat mahdollisuudet valita omiin tarpeisiin sopivin hoitomuoto ja hoitopaikka myös yli kuntarajojen. Vehmaan naapurikunnilla palveluseteli on jo käytössä, mutta Vehmaalla ei.

Nuorten kuuleminen  kunnassa juuri heille  tärkeistä asioista on tärkeää. Nuoret ovat parhaita asiantuntijoita kertomaan, miten kuntaa tulisi kehittää myös heille paremmaksi. Vehmaalle onkin perustettu 2017 nuorisovaltuusto. Hienoa, että kunnassa nuoria kuullaan!

Minulla on ekologinen siivousyritys ja olen 3- ja 21 -vuotiaiden poikien äiti Vehmaalta. Minulla on ollut myös luomukauppa Turun keskustassa 2009–2012. Ekologisuus ja ympäristöystävällisyys on minulle ykkösasioita lasten-ja nuorten hyvinvoinnin lisäksi. Lähdin ehdokkaaksi, koska Vihreillä ei ole ollut ehdokkaita Vehmaalla 25 vuoteen. Meidän tulee suojella tätä arvokasta maaseutua, jotta se olisi vielä meidän lapsienkin ilona tulevaisudessa.  

Nyt jos koskaan on Vehmaan aika olla vihreä!