Aluevaaleissa päätetään meidän jokaisen arkeen vaikuttavista isoista ja tärkeistä asioista. Siksi on ehdottoman tärkeää, että aluevaltuustoihin valitaan vihreämmän arjen asiantuntijoita puolustamaan kaikille laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluita. Asiantuntijoita, kuten sinua ja minua.

Suomen ensimmäiset aluevaalit pidetään tammikuun 23. päivänä 2022. Ehdokashaku on käynnissä, ja ensimmäiset vihreät aluevaaliehdokkaat nimetään pian.

Tunnetko jonkun, jossa on ainesta ehdokkaaksi? Oletko itse kiinnostunut ehdokkuudesta? Voit ehdottaa itseäsi tai muutakin ehdokkaaksi sopivaa henkilöä ehdokkaaksi ehdokasvinkkilomakkeella:
www.vihreat.fi/ehdokkaaksi

Kokoamme kevään 2022 vaaleihin värikästä ja monipuolista joukkoa eri ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia ehdokkaita. Aluevaaleihin ehdolle asettuminen ei edellytä aiempaa kokemusta politiikasta, vaan riittää, että haluat vaikuttaa oman kuntasi ja hyvinvointialueen toimintaan.

Jos toivot lisätietoja ehdokkuudesta Varsinais-Suomen vihreissä, voit ottaa yhteyttä piirin puheenjohtaja Pekka Heikkilään, aluevaalityöryhmän puheenjohtaja Eeva-Maria Kupariseen tai toiminnanjohtaja Olli Välkkeeseen.

Lisätietoja:
Pekka Heikkilä, p. ​044 9725051‬, pekka.heikkila@vihreat.fi
Eeva-Maria Kuparinen p. 045 3222735 eeva-maria.kuparinen@vihreat.fi
Olli Välke, 050 3286410, olli.valke@vihreat.fi

 

  1. Täytä ehdokasvinkkilomakkeeseen (vihreat.fi/ehdokkaaksi) yhteystietosi.
  2. Otamme sinuun yhteyttä ja pyydämme varaamaan ajan ehdokashaastatteluun.
  3. Haastattelun jälkeen ehdokashankintaryhmä päättää, esitetäänkö sinua ehdolle. Harkinnassa painaa hakijan motivaatio ja potentiaali, mutta eniten koko ehdokaslistan monipuolisuus eri ominaisuuksien suhteen.
  4. Valitset, missä erässä haluat asettua ehdolle: elokuussa, syyskuussa, lokakuussa vai marraskuussa.
  5. Varsinais-Suomen vihreät ry asettaa sinut ehdokkaaksi.