Vihreiden uusi puoluejohto valittiin Helsingissä 11.–12.9.2021 etänä pidetyssä puoluekokouksessa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Luottamustoimiin valittiin useita varsinaissuomalaisia vihreitä.

Puoluehallituksen jäseneksi valittiin Niina Ratilainen. Turkulainen Ratilainen on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu ja ammatikseen Plan International Suomen vaikuttamistyön asiantuntija. Puoluehallituksessa Ratilainen haluaa edistää ilmastotoimia ja kehittää vihreiden moniäänisyyttä.

– Ihmisillä on valtavasti ajatuksia kaupunkien kehittämisestä ja koronan jättämän hyvinvointivajeen kuromisesta. Nyt on oikea aika madaltaa kynnystä, jotta useampi haluaa lähteä mukaan, Ratilainen kertoo.

Puoluevaltuuskunnan jäseniksi Varsinais-Suomesta valittiin Johanna Kuusenoja, Pekka Heikkilä ja Sampsa Heinonen ja varajäseniksi Emmi Lehtinen, Ville Savonlahti, Rauli Mickelsson ja Jukka Väisänen.