Varsinais-Suomen vihreät asettivat kaksitoista uutta eduskuntavaaliehdokasta 2.4.2023 pidettäviin eduskuntavaaleihin 1.10. pidetyssä kokouksessa.

Ehdokasasettelu perustuu vihreiden jäsenistön keskuudessa lokakuussa tehtyyn neuvoa-antavaan jäsenkyselyyn, jossa ehdokkaaksi oli ehdolla kaikkiaan 19 ehdokasehdokasta. Kyselyyn tuli kaikkiaan 205 vastausta ja vastausprosentti oli 32,0.

“Olen todella otettu jäsenistön luottamuksesta. Lähden tekemään täysillä vaalikampanjaa. Poliitikka on tiimityötä ja on mahtavaa olla osa näin pätevää ehdokasjoukkoa, joka tekee yhdessä työtä vihreämmän Suomen eteen”, iloitsee tuore eduskuntavaaliehdokas Heidi Aaltonen.

Uudet ehdokkaat:
Heidi Aaltonen, 39, osastonhoitaja, Raisio
Rene Ahonen, 22, opiskelija, Masku
Theresia Bilola, 40, tutkija, Turku
Janna-Riia Koivu, 32, työttömyysturva-asiantuntija, Turku
Rami Käkönen, 52, yrittäjä, Masku
Pasi Lehti, 67, eläkeläinen, insinööri, Salo
Essi Lindberg, 41, viestintäpäällikkö, Turku
Selinä Nera, 22, opiskelija, Turku
Saija Porramo, 46, ylitarkastaja, Naantali
Jukka-Pekka Puro, 54, FT, Turku
Mirva Salonen, 48, hankekoordinaattori, Raisio
Aliisa Wahlsten, 26, opiskelija, Turku

“On tärkeää, että jäsenistön ääni saatiin kuuluviin ehdokkaiden valinnassa. Nyt on hyvä aloittaa kampanjointi täydellä höyryllä”, piirin varapuheenjohtaja Eeva-Maria Kuparinen kommentoi valintoja.

Kaikkiaan vihreillä on nyt 13 ehdokasta Varsinais-Suomessa. Jo aiemmin ehdokkaaksi nimetty Sofia Virta, 31, on ensimmäisen kauden kansanedustaja, Varsinais-Suomen aluevaltuutettu ja Kaarinan kaupunginvaltuutettu.

Vihreät asettavat Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleihin täyden listan. Viimeiset ehdokkaat asetetaan piirin syyskokouksessa 3.12.

 

Tutustu ehdokkaisiin!