Varsinais-Suomen vihreiden hallitus nimesi yhden ehdokkaan lisää 2.4.2023 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Vihreillä on nyt nimettynä 15 eduskuntavaaliehdokasta Varsinais-Suomessa.

Uusin nimetty ehdokas on turkulainen filosofi, tutkija ja eläin- ja ympäristöetiikan dosentti Elisa Aaltola. Elisa Aaltola on ehdolla eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa.

“Minulla on voimakas kutsumus parantaa eläinten ja luonnon hyvinvointia, ihmisiä unohtamatta. Mitä, jos kehittäisimme yhteiskuntaamme tavalla, joka palvelee kaikkien lajien etua? Eläinten huono kohtelu, lajikato ja ilmastokriisi ovat osa aikamme suurimpia haasteita. Ne vaativat välitöntä huomiota, viisaita valintoja ja rohkeita tekoja. Siksi haluan olla ääni äänettömille myös eduskunnassa”, Elisa Aaltola linjaa.

Varsinais-Suomen vihreiden puheenjohtaja Pekka Heikkilä on hyvillään tunnetusta ehdokastäydennyksestä.

“On todella hienoa saada Elisa ehdokkaaksemme! Hänen osaamisensa ja kokemuksensa sekä työnsä äänettömien oikeuksien puolesta puhujana on uraauurtavaa. Ehdokkaana Elisa sopii mitä parhaiten Varsinais-Suomen Vihreiden listalle jakaen tärkeimpiä teemojamme ja arvojamme luonnon ja heikompiosaisten puolustajana”, Pekka Heikkilä kertoo.

Vihreät asettavat Varsinais-Suomessa eduskuntavaaleihin täyden listan. Viimeiset ehdokkaat asetetaan piirin syyskokouksessa 3.12.

Linkki: Varsinais-Suomen vihreiden ehdokkaat eduskuntavaaleissa