Varsinais-Suomen vihreiden Salossa 3.12. pidetty piirikokous nimesi yhden ehdokkaan lisää 2.4.2023 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Vihreillä on nyt nimettynä 16 eduskuntavaaliehdokasta Varsinais-Suomessa.

Uusin nimetty ehdokas on turkulainen lääkäri, eläinlääkäri ja yrittäjä Ulriika Sundell. Hän on ehdolla eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa.

– Olen jo pitkään halunnut vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin laajemmin ja harkinnut politiikkaan mukaan lähtemistä. Kuluvan vuoden aikana olen saanut aloittamani Inno Ukraine -hyväntekeväisyysprojektin myötä uskallusta yrittää vaikuttaa laaja-alaisemminkin tärkeiksi kokemiini asioihin ja yhteiskunnassamme vallitseviin epäkohtiin. Eläimet, luonto, lapset ja nuoret, ylisukupolvisten mielenterveys- ja päihdeongelmien sekä sosioekonomisten vaikeuksien kanssa kamppailevat yksilöt ja perheet ovat heitä, joiden peräänantamattomana äänenä haluan toimia, Ulriika Sundell kertoo.

Varsinais-Suomen vihreiden puheenjohtaja Pekka Heikkilä toivottaa Sundellin tervetulleeksi kampanjaan.

– Olen kiitollinen siitä, että Ulriika päätti lähteä ehdokkaaksemme näissä vaaleissa. Ulriikan konkreettinen toiminta Ukrainan hyväksi osoittaa miten hyvin hän on kiinni ajankohtaisista teemoissa. Hänen koko arvomaailma heijastaa hyvin vihreää toimintaa.

Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö osallistui kokoukseen etänä Brysselistä. Hän ilmoitti jo aiemmin tänään, että ei asetu ehdolle tulevissa eduskuntavaaleissa.

– Pitkän harkinnan jälkeen päädyin siihen, että europarlamentissa on minulla niin tärkeät työt kesken että on järkevämpää jatkaa nyt sitä työtä. Energiamurroksen ja tutkimusrahoituksen vauhdittamisessa sekä talouden viherryttämisessä tekemäni työ europarlamentissa on Suomenkin suunnalle ja maamme yrityksille ja yliopistoille tärkeää. Loppuun asti harkitsin ehdokkuutta juuri kotimaakunnassani Varsinais-Suomessa. Eduskuntavaaleissa autan vihreitä niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassa parhaani mukaan. Vihreiden tuloksella on suuri merkitys sille kuinka rohkeasti ja luottavaisesti lähdemme seuraavalla vaalikaudella rakentamaan inhimillistä ja kestävään tulevaisuuteen katsovaa koulutus-, ympäristö- ja talouspolitiikkaa, Niinistö perusteli ratkaisuaan.

Vihreät asettavat Varsinais-Suomessa täyden 17 ehdokkaan listan. Niinistön ratkaisun jälkeen viimeinen ehdokas nimetään myöhemmin piirihallituksen päätöksellä.

Vihreiden ehdokkaat Varsinais-Suomessa:
Elisa Aaltola, 47, filosofi, tutkija, Turku
Heidi Aaltonen, 39, osastonhoitaja, Raisio
Rene Ahonen, 22, opiskelija, Masku
Theresia Bilola, 40, tutkija, Turku
Janna-Riia Koivu, 32, työttömyysturva-asiantuntija, Turku
Rami Käkönen, 52, yrittäjä, Masku
Pasi Lehti, 67, eläkeläinen, insinööri, Salo
Essi Lindberg, 41, viestintäpäällikkö, Turku
Riina Lumme, 30, kaupunginvaltuutettu, Turku
Selinä Nera, 22, opiskelija, Turku
Saija Porramo, 46, ylitarkastaja, Naantali
Jukka-Pekka Puro, 54, filosofian tohtori, Turku
Mirva Salonen, 48, hankekoordinaattori, Raisio
Ulriika Sundell, 40, lääkäri, eläinlääkäri, yrittäjä, Turku
Aliisa Wahlsten, 26, opiskelija, Turku
Sofia Virta, 31, kansanedustaja, Kaarina